Geschiedenis

In september 2006 werd de importeur en distributeur van spirits geboren: „The Nectar“, onder leiding van zijn Algemeen Directeur en hoofdaandeelhouder: Jan Broekmans. Een tak die deel uit maakt van de Broekmans groep, een familiebedrijf.

 1. Juli 2006

  Jan Broekmans besluit om een nieuw, groot avontuur aan te gaan: het oprichten van een import- en distributiebedrijf voor hoogwaardige spirits. Dankzij de inspiratie van Mario Groteklaes, een medewerker die al vanaf het begin deel uit maakt van de organisatie, en verwijzend naar de mythische en fantastische dranken van de oude Griekse goden, zal het bedrijf de naam „The Nectar“ krijgen.

 2. September 2006

  Al snel winnen Jan en Mario het vertrouwen van hun eerste befaamde onafhankelijke bottelaars zoals Duncan Taylor, Dewar Rattray, Cadenhead's en Blackadder. Bovendien, speciaal voor de liefhebbers, verschijnen de "Bottlings for The Nectar" algauw op de markt ... De eerste botteling, die dezelfde maand op de Belgische markt werd gelanceerd, was een single cask Caol Ila 1984 van Dewar Rattray.

  Vervolgens zijn het de belangrijkste importbedrijven zoals Cinoco en Rémi Cointreau die de mogelijkheid bieden aan „The Nectar“ om, dankzij hun samenwerking, meer en meer wijnhandelaars te bereiken door middel van zeer kwalitatieve producten.

 3. 2007

  Isle of Arran Distillers is de eerste officiële distilleerderij die zich aansluit aan het avontuur van „The Nectar“. Deze distilleerderijen dragen van nature bij aan de grote verscheidenheid aan premium spirits die „The Nectar“ aanbiedt aan de meest kieskeurige liefhebbers.

  U kan al onze partners vinden in de rubriek "onze exclusieve merken".

 4. November 2007

  Lancering van de eerste “Spirits in the Sky”.

  De eerste editie gaat door op de luchthaven van Luik-Bierset en brengt een groot aantal fans samen, evenals alle partners van „The Nectar“. Het is het begin van een lange traditie van “SITS”, een bijeenkomst waar liefhebbers van premium spirits het hele jaar naar uitkijken.

 5. 2008

  „The Nectar“ creëert zijn eigen gamma van onafhankelijke bottelingen: “Daily Dram”.

 6. 2009

  „The Nectar“ verwelkomt tal van nieuwe partners zoals het huis Cognac Ferrand (die ook Plantation Rum in het aanbod heeft), The Glendronach, Nikka en meerdere distilleerderijen die het aanbod aan voorgestelde producten komen versterken.

 7. 2010

  Het is het moment voor verandering: „The Nectar“ is vanaf nu uitgerust met een gloednieuw magazijn, aangepast aan de omvang van de nieuwe activiteiten.

 8. 2014

  Het festival “Spirits in the Sky” verhuist naar een meer centraal gelegen plaats in het hartje van Europa, het Thon Hotel EU in Brussel.

 9. 2015

  Om aan de vraag van barmannen en Gin-Tonic liefhebbers te voldoen, creëert „The Nectar“ zijn eigen Tonic: Erasmus Bond.

 10. 2019

  „The Nectar“ blijft evolueren met een nieuw magazijn en grotere kantoren op een oppervlakte van meer dan 6000m².